28.12.08

L'art dels pop-up

Els pop-up o llibres desplegables són un d'aquells tipus de llibres que tots recordem de la nostra infantesa i que habitualment compartíem amb els pares i anàvem mirant fascinats a veure quina meravella apareixeria darrera d'aquella pàgina. En l'actualitat, l'oferta d'aquest tipus de material ha crescut moltíssim, així com la seva qualitat... un recurs més per "veure" i llegir... Us recomanem que veieu la secció del programa Página 2 dedicat a aquest tipus de materials: els llibres desplegables o pop-up


27.12.08

El libro negro de los colores

Una sorpresa... un llibre que ens desperta que ens fa veure la vida i el món d'una manera molt diferent.

Una obra de l'editorial Libros del Zorro Rojo que ha rebut premis de la Fira de Bolonya i excel·lents crítiques arreu del món.

I com a mostra...



24.12.08

Editorial Virus

Virus és una interessant editorial de la que us vull destacar una col·lecció (o una petita editorial dins d'una més gran) que és Takatuka. Virus va engegar la seva activitat el 1991 i està formada per només 5 persones.

Takatuka destaca per les seves il·lustracions, les seves històries originals... per ser un producte diferent que surt de les editorials tradicionals que treballen la LIJ.

Una recomanació d'aquesta editorial és L'enemic, una història per reflexionar amb unes il·lustracions senzilles però molt significatives.

20.12.08

Una ma de contes




A través del blog Jimbotó (felicitats des d'aquí pel vostre blog!) coneixem la web de la sèrie de TVC "Una ma de contes".

Una excel·lent web on podem veure i gaudir dels contes i de la seva original manera d'explicar-los: una història que es narra i es crea en paral·lel.

A mesura que avança la narració es van construint, com si fos per art de màgia, les imatges que acompanyen el text.

Destaquem de la web la seva presentació ja que podem triar el conte a través de diferents vies: personatges, títols, autor, localització geogràfica, il·lustradors, tècniques...

A més dels contes disposa aquesta web d'un bloc amb diferents materials "extra" com són el seu blog i un excepcional espai de tallers que permet "simulant" les tècniques emprades als contes crear les noves pròpies històries.

Un espai genial!!!!!!!!

14.12.08


El proper 25 i 26 de febrer de 2009 tindran lloc a Barcelona (Institut Nacional d'Educació Física) les 4es. Jornades de biblioteques escolars.

Un gran trobada de professional del món de les biblioteques escolars amb, segur, moltes coses interessants a dir i explicar.

Més informació aquí.

10.12.08

Tria bé i llegiràs


La llibreria Al·lots - Petit príncep a redactat una gua de lectura dirigida al públic juvenil en la que es fa una gran selecció de lectura dirigides a "engaxar" a aquest públic a la lectura, tradicionalment el més complicat d'apropar al món de la literatura.

Una excel·lent guia i un excel·lent recurs per a totes aquelles persones relacionades amb el món de la lectua, els joves o ambdues coses.

Felcitats!

Més sobre llibreries, llibres electrònics i biblioteques

Més sobre llibreries, llibres electrònics i biblioteques

Fa dies la premsa es feia ressò d’un debat que es va produir a l’Ateneu de Barcelona al voltant de la figura del llibre, les llibreries i el llibre digital.

En aquesta trobada un dels temes principals de discussió era la viabilitat de les llibreries en aquest nou futur on l’allargada (i virtual) ombra del llibre digital planeja per sobre del cap de tots.

El llibre digital, com a producte, crec que s’orientarà cap a la lectura acadèmica, entenent aquesta com la lectura de bibliografies temàtiques dins del món educatiu i que formen part dels temaris d’assignatures essent llibres de consulta de l’estil de manuals, llibres tècnics els que tindran més demanda que no pas aquells que abasten la lectura com activitat de lleure com poden ser novel•les, còmics i materials similars. Potser estic equivocat però el plaer de seure al sofà amb un llibre i passar, fullejar, olorar, tocar... un llibre no es pot substituir per cap gadget que ho pretengui substituir.

Crec que totes les llibreries que ofereixen un servei acurat, que orienten el lector, que no són només un espai d’exposició de llibre sinó que donen un plus de qualitat tenen el futur garantit.

El llibre no és un producte qualsevol com tampoc ho són, o no ho haurien de ser, els espais on els podem trobar. Totes aquelles llibreries que tenen una vocació de servei que va més enllà de l’atenció al client tenen un factor extra que fa que els clients repeteixin la visita.

La selecció del fons, la seva disposició, l’ambient són aspectes que converteixen les llibreries en un espai de passejada pel lector que busca, i d’altres vegades, és trobat pel llibre en una recerca que, en determinats moments, no saben del cert qui l’ha iniciat: el lector o el llibre?

Antonio Ramírez, director de la llibreria La Central, diu molt encertadament que “sobreviuran [les llibreries] que facin de la compra del llibre un plaer [...] posant-se al costat del lector, intentant veure el llibre amb els ulls d’aquest”.