25.5.11

Su Blackwell: experiències amb paper

L'artista britànica Su Blackwell ens mostra les seves obres realitzades a partir de lectures però d'una manera diferents. La lectura d'un llibre és un art però també ho és el que fa la Su amb les seves pàgines.

Una nova mostra d'art excepcional apta per a tots els gustos, formes i tamanys!

22.5.11

Violeta Monreal

Després d'una temporada poc activa, per no dir inactiva, tornem a navegar i a fer-vos propostes relacionades amb el que més ens agrada: la literatura, la il·lustració, els llibres, les biblioteques, la tecnologia...

Avui voldria fer esment a l'obra d'una excel·lent il·lustradora: la Violeta Monreal.

El passat dissabte vaig tenir la sort d'assistir a un taller impartit per ella en el marc d'unes jornades sobre LIJ organitzada per l'editorial Macmillan.

Va ser una sessió intensa, vibrant en la que la Violeta ens va ensenyar el seu mètode de treball i la manera en que entén la il·lustració i de quina manera se la transmet als nens.

Moltes vegades pensem que és necessari tenir un talent especial per dibuixar, dissenyar, inventar i imaginar però també és cert que potser l'ingredient essencial és la imaginació, veure la realitat que ens envolta d'una manera diferent. I així és com la Violeta ens ho va mostrar, com una calavera pirata pot ser també un tap d'una ampolla de cava on dibuixar uns triangles i rectangles que es transformin per art de màgia en uns ulls i unes dents terribles... tot depèn del punt de vista, de la perspectiva.



Una obra molt interessant, diferent, basada en la tècnica del collage i amb uns materials senzills: paper i les mans, les millors tisores que algú pot desitjar.
I vaig tenir la sort d'emportar-me com a regal un meravellós treball signat per ella. Ho sé, sóc molt afortunat ;-)