31.7.12

Compartir és important...

El fet de compartir i intercanviar experiències és un factor decisiu en la millora i evolució de la qualitat educativa. Aquest vídeo és un clar exemple:


28.7.12

Biblioteca Digital

Us present un recurs de materials educatius lliures que la Biblioteca de Libros Digitales ens posa a disposició.

Es tracta d'una col·lecció de materials de temàtica educativa en la que podem trobar des de llibres de text a materials educatius de molt interès...

Un exemple seria aquest:


27.7.12

Treball lector

En aquest recurs es donen pautes per reforçar el treball de lectura i comprensió. Es fa especial incidència en la millora de la velocitat lectora... propostes interessants!



21.7.12

Llibres protagonistes!

En aquest banc d'imatges trobareu una col·lecció brutal d'il·lustracions que tenen com a motiu principal els llibres.

L'il·lustrador és l'Alireza Darvish que presenta la seva obra en tres grans seccions: il·lustració, animació i pintura.

Molt recomanable la secció d'il·lustració...


18.7.12

Com gestionar la biblioteca escolar

Aquesta presentació de l'Encarna Isanda fa una repassada general sobre tots els elements que hem de tenir en compte al moment de crear o de gestionar una biblioteca escolar.

Hi ha molts processos que són molt importants, des de la catalogació, la classificació, l'esporgada... que s'han d'analitzar i evaluar per a garantir un correcte funcionament de la biblioteca.

Ara bé, també és molt important disposar d'un pla de gestió, o pla estratègic, que ens marqui el camí i ens pauti una mica les actuacions. Establir una missió i un conjunt de metes que ens indiquin quines són les vies i possibilitats que tenim per aconseguir-ho faran que siguem més eficients en la nostra feina i que el nostre projecte sigui molt més sòlid.

16.7.12

Bibliografia imprescindible!

El passat mes de juny es van celebrar a Badalona, a la biblioteca Can Casacuberta, unes interessants Jornades sobre biblioteques escolars. Van haver-hi intervencions molt interessants de gent de gran prestigi en la matèria: Jaume Centelles, Encarna Isanda, Anna Blasco... i que van concloure amb la gran Mercè Escardó.

La seva intervenció va ser senzillament genial! Una "hora del conte" en la que va fer una repassada de quin és el procés d'adquisició de la lectura per part dels infants i aconseguir que tinguin un bon hàbit lector... Us enllaço la bibliografia perquè és esplèndida.

Podeu consultar totes les ponències i materials des de la web de la Jornada, esperem que es repeteixi!


5.7.12

Visca els mestres i visca la creativitat!

Aquest vídeo està realitzat per una mestra que, en perdre la seva feina a l'escola, decideix buscar una via per mostrar les seves capacitats... 

Oblidem-nos dels currículums en paper i mostrem realment què sabem fer!