18.12.07

L’hereu de Harry Potter

A principis del proper any (el 21 de febrer de 2008) sortirà la darrera entrega de la saga Potter, l’últim, i en principi definitiu, capítol d’aquesta sèrie que ha fet que molt nens i joves, i també algun adult, entrés i descobrís el món de la literatura infantil i juvenil (LIJ).

Aquesta sèrie ha estat molt ben rebuda i ha marcat un punt d’inflexió en molts aspectes dins la història de la LIJ, però ara es planteja un nou dilema o repte: qui serà el successor? hi ha successors? afectarà aquesta manca d’icona literària als joves lectors? tindrà repercussió a nivell d’interès per la lectura?

Aquesta continuïtat està absolutament assegurada pel que fa a històries, a personatges amb una marcada personalitat que es poden convertir en nous ídols juvenil, així com escriptors excel·lents que garanteixen, sota el meu punt de vista, un nivell literari altíssim.

Ara bé, els meus dubtes es centren, no tant en el nivell d’aquesta LIJ sinó en la seva repercussió mediàtica, és a dir, continuarà tenint la LIJ la mateixa presència que amb el fenomen Potter?

Penso que, tot i que no és essencial, sí que és molt important que se’n parli de llibres, de literatura per a joves, que s’entri en debat (alguns interessants i seriosos, d’altres no tant), en definitiva, l’objectiu és que es parli de llibres.

El gran enigma serà en conèixer el nou rei del panorama literari infantil i juvenil. Properament...