22.4.08

A la recerca del lector!

Fa uns dies la Generalitat de Catalunya anunciava un nou pla de Foment de la Lectura, em sembla perfecte! Més biblioteques, més campanyes en favor de la lectura, llibres als camps de futbol (???), tindrem biblioteques a 15 minuts de casa (com La Caixa, sempre al teu costat) però...

- això només durarà fins a 2011? I després què?
- la subscripció gratuïta als que fan 18, i la resta per què no? Si el que volem és promocionar la lectura...
- promoció i oposcles als camps de futbol. I per què no a les biblioteques que és l’espai de lectura per excel·lència i on la gent busca, remena i espera aquest material. Què posaran a les biblioteques diferents models de botes de futbol? Prototips de pilotes?

Per què no comencem per consolidar el que tenim? Dotar de fons i recursos, humans i materials, a totes les biblioteques? Per què no fomentem la lectura i dediquem recursos a les biblioteques escolars que són “la pedrera” de les biblioteques públiques?

Des de l’àmbit polític s’ha vist que les biblioteques venen, que això de donar estadístiques espectaculars de visites i préstecs queda bé... i jo em pregunto què han de fer les biblioteques escolars per donar-se a conèixer? Per fer entendre que són o haurien de ser la base del sistema bibliotecari (juntament amb les biblioteques públiques) i una part important en la formació dels futurs usuaris de les biblioteques públiques?

Sincerament, no ho sé.