10.2.09

Què passa amb els joves lectors?

Consultant el baròmetre de la lectura que publica anualment la Federación de Gremio de Editores de España trobo una dada que no sé com definir (preocupant, contradictòria...)

L'aspecte positiu que trobem en aquest informe és que el 80% dels nens d'entre 10 i 13 anys es declaren lectors i 8 de cada 10 llegeixen per plaer mentre que només 2 bligats pels estudis. Una excel·lent notícia per a tots!!! A més el percentatge corresponent a l'any 2008 és sensiblement superior al de 2007.

Ara bé, com és possible que l'etapa de lectors immediatament posterior a aquesta, la corresponent als lectors d'entre 14 i 24 anys, el percentatge de lectors quedi dràsticament reduït al 50% (de lectors freqüents, i 20 ocasionals)?

Quin factor és el que allunya de manera tan espectacular els joves de la lectura? Això vol dir que l'hàbit lector no està tan ben assolit com creiem?

No s'ofereixen als joves materials que els aproximin a la lectura? No obstant, entre els llibres més venuts figuren obres clàssiques de la LIJ: Harry Potter, El senyor dels anells, El noi del pijama de ratlles... i darrerament han aparegut gran quantitat d'obres de gran èxit entre el públic juvenil: Crepúsculo, Memorias de Idhun...

Què està passant?