28.1.10

El nou museu de la il·lustració a Badalona!

Fa un mes el Govern anunciava la construcció del nou Museu de la Il·lustració a l'antiga fàbrica CACI de Badalona. Avui, el ressó és més gran perquè s'ha conegut la dotació pressupostària (les dades ballen molt i van dels 4 als 11,5 milions d'euros, semblen els càlculs d'una manifestació!) i la data de finalització de l'obra: 2012.

Com a badaloní m'omple de satisfacció (com diria aquell) la construcció d'aquest equipament a la meva ciutat per dos motius: d'una banda la necessitat de revitalitzar la cultura a la ciutat (aquest mes estrenem capitalitat de la cultura catalana) deixada de banda durant molts anys i d'una altra per la temàtica del museu: la il·lustració.


L'emplaçament, l'antiga fàbrica (un edifici preciós de finals del s.XIX que reflexa perfectament el model industrial de l'època) que per sort ha sobreviscut a la ferotge urbanització del front marítim, deixant-la com un bolet entre mig d'edificis i zones comunitàries.Esperem que aquest nou centre sigui un espai viu, dinàmic i obert a la ciutadania i que apropi l'art de la il·lustració al públic general donant a conèixer els grans il·lustradors del país així com els més destacats artistes internacionals.

Com anuncia el Govern esperem que "
El Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya serà una eina al servei dels creadors de tots els temps i de sensibilització de la població envers els valors culturals del còmic i la il·lustració en tant que llenguatges transmissors de coneixements."

Continuarem informant...