22.2.08

Lectures que revitalitzen!

Aquests dies per motius diversos he pogut LLEGIR, en majúscules, i dic en majúscules perquè han estat lectures de QUALITAT.

Es tracta de llibres que et carreguen les piles, que et renoven l’energia i que fan que se t’obri la ment, que inspiren, que motiven, que et fan veure que no estàs sol en la teva “lluita”, que et comprenen i que t’animen a continuar.

Un dels llibres, La lectura i la vida d’Emili Teixidor és una d’aquelles lectures de reafirmació. Totes les idees, plantejaments i objectius que tots els que pensem que la lectura en els joves i infants és un element clau no només ho confirma sinó que a més dona petites estratègies a partir de les quals fomentar-la o, i per a mi és encara més important, et permet fer volar la imaginació, crear les teves estratègies, reflexionar sobre les activitats que fas... Tinc el llibre ple de post-it!!!

L’altra lectura, tot i que no és actual, és un llibre publicat el 2005 però amb uns continguts que no “caduquen”. El llibre és La biblioteca, el cor de l’escola, de Jaume Centelles. El títol ja és prou significatiu i el que voldria destacar és, al marge dels continguts teòrics que són impecables, la seva vessant pràctica. El com que en tants pocs llibres apareix i que en aquest és la part fonamental. Podem trobar materials, llistats bibliogràfics, mostres de materials, programacions d’activitats... una feina generosa.

Un llibre en el que es mostra una manera de treballar, una il·lusió, unes ganes de motivar, de donar a conèixer, d’engrescar.

És un llibre que, en aquelles etapes en la que tot és fosc, negre, res ens surt del dret, se’ns esgoten les idees, etc., sempre podem tornar per carregar les bateries. Un llibre que hauria de ser, i que serà, un referent per a tots aquells que treballem a la biblioteca escolar, amb la literatura infantil, que ens interessa la lectura i la seva promoció.