8.4.08

Arquitectura i biblioteques

Entre les piles de papers, diaris, revistes i altres objectes i materials varis que se m’acumulen com per art de màgia, de tant en tant apareixen petites joies que són com la troballa d’un tresor (a petita escala).


En aquesta ocasió es tracta d’un article publicat al suplement Culturas(núm. 296). Entre crítica i crítica apareixen un petit article de Sergio Vila-Sanjuán titulat Bibliotecas contrastadas es fa una breu repassada a dues biblioteques "recentment" inaugurades, la biblioteca d’Horta (Can Mariner) i la Joan Oliver de Sant Antoni (Barcelona), i l’agradable visita a aquests nous espais.
M’ha agradat d’aquest article les sensacions que transmet: les olors, les impressions, la calidesa o fredor del mobiliari... que et transporten a aquell espai i tancant els ulls et transporta directament cap a les diferents sales.


Barcelona és una ciutat on agrada l’arquitectura i es té cura d’ella. Darrerament són molts els edificis i espais singulars que s’estan edificant o estan en projecte de construcció (un exemple és la inauguració del parc del Poblenou el passat diumenge). I les biblioteques no són una excepció. Barcelona compta amb biblioteques espectaculars pel que fa a les seves instal·lacions, edificis monumentals, de disseny, clàssiques, adaptades a un espai, grans, petites... i crec que no tenen el reconeixement que es mereixen.


És necessari un reconeixement, un homenatge, una promoció. Ja existeixen alguns blogs, com el de Bauen que és excel·lent, però s’hauria de continuar treballant i crear alguna activitat que faci descobrir al gran públic aquestes petites joies. Potser és un bogeria i sona un xic friki però, per què no una ruta de biblioteques? De rutes es fan de tot tipus (catedrals, castells, locals de copes, museus, del Quixot o del xató, de monestirs, del modernisme...) i amb força èxit, per què no descobrir aquests equipaments?


2 comentaris:

Daniel Gil Solés ha dit...

Albert,
gràcies per la menció al blog. Sóc Dani, del blog Bauen... M'he posat roig!! Això de la ruta em sembla una molt bona idea! I penso que tindria èxit!
Salutacions
Dani

Anònim ha dit...

no es mereixen les coses són com són ;-)!

Gràcies pel recolzament!