17.9.09

Professors bibliotecaris a Portugal

La FGSR informa que, com a novetat per aquest curs que acabem d'engegar, a les escoles portugueses disposaran d'un professor bibliotecari a jornada completa en tots els centres del país.

En la normativa que el Ministeri d'Educació del país va fer pública aquesta decissió és marquen clarament quins són els criteris de selecció del professorat que durà a terme aquesta tasca. En aquest punt entrem en el debat de si han de ser professors formats en biblioteconomia o bibliotecaris amb nocions de pedagogia... però en aquest cas voldria destacar la importància que se li dona a l'aspecte de formació en l'àmbit TIC.

Us recomano que llegiu el quadre d'assignació de punts per la formació acadèmica dels opositors.

Les tecnologies han arribat als centres escolars amb força (o amb portàtils) i són una via que, des de les biblioteques escolars, s'ha d'explotar ja que els beneficis a nivell de rendiment i servei a l'usuari augmenten exponencialment.

Una aposta valenta i decidida que molts països, com el nostre, haurien de seguir. Fa molts anys que les biblioteques escolars són una demanda (o una necessitat) en els centres educatius. A més, la revolució tecnològica en la que estem immersos des de fa uns anys, pfa que formació dels nens/es i joves en l'àmbit de l'alfabetització informacional sigui fonamental en la seva formació acadèmica i personal ja que els hi permetrà una millor adaptació a la societat en la que viuen.

A veure si l'efecte "copiar i enganxar" al que, per desgràcia, els qui ens governen apliquen habitualment, ho facin amb mesures d'aquest tipus.