16.7.05

Estat de les biblioteques escolars

He llegit una noticia, a través de Bibcat, que publica El Punt Digital que parla sobre l'ús que se'n fa per part del professorat de les biblioteques escolars i l'interès que es mostra per aquest tipus d'equipament.
La veritat és que la situació és força preocupant, com ja he dit anteriorment en aquest blog (desembre'04) no podem fer que els nens i joves llegeixin si primer no els hi donem les eines mínimes necessàries, és a dir, biblioteques, ni els motivem a fer-ho... després ens lamentem quan els resultats dels informes PISA ens posen a la cua del rànquing en formació i nivell de preparació dels alumnes i curiosament aquells països que ocupen la primera posició destaquen, com diu Jaume Ciurana per la qualitat del seu nivell educatiu, i curiosament, pel del seu sistema bibliotecari... crec jo que les biblioteques, i sobretot les escolars, alguna cosa tenen a veure, no?
Esperem que aquesta nova llei d'ensenyament per fi se'n recordi de la biblioteca escolar i la dignifica i no la limiti a ser un espai endreçat i TANCAT, com ha estat la tònica habitual en els darrers anys.
Notícies relacionades: