Publicava Gamoia en un post que ja s'ha comentat aquí anteriorment i que ha generat una mena de "debat" molt interessant i enriquidor en el que les propostes sobre activitats a realitzar s'han anat analitzant, comentant, s'han proposat de noves... i m'ha fet pensar que, com ja vaig comentar, les activitats que es proposen no tenen perquè seguir una determinada línia, ni hem de proposar sempre les mateixes (o versions de les mateixes) sinó que moltes vegades ens l'hem de jugar i provar... si funciona perfecte i si no... tornem a intentar, la modifiquem o simplement la canviem.
Crec que tenim molta por a equivocar-nos en les activitats (si no funciona, i si no ve ningú, i si no agrada... i si, i si...) i no passa absolutament res, és més, crec que equivocar-nos ens enriqueix i provoca una reflexió que és molt necessària i que s'hauria de fer sempre, surti bé o malament l'activitat.
D'altra banda, les activitats també haurien d'implicar als usuaris en la seva creació i plantejament perqué la facin seva, i a la vegada, també facin seva la biblioteca, aconseguint d'aquesta manera que la biblioteca siguin un lloc de trobada, un espai seu.
Jo ho estic intentant en el centre on treballo amb els nens, que siguin ells els que facin les activitats (hores del conte, espectacles de màgia, ara intentarem fer cartes ;-P...) algunes coses surten millor i d'altres pitjor però s'ha d'intentar!!!!!