31.5.09

Més programes... anticopy!

Si fa uns dies coniexíem Approbo, una eina especialitzada en la comparació de documents i que mostrava si un treball havia estat copiat, ara es comença a fer difussió d'altres eines que compleixen amb requisits similars al programa esmentat. La varietat en el mercat és àmplia i el grau d'especialització també. Des de programari adreçat a universitat, i evidentment, de pagament, a ofertes més generalistes i dirigides a les escoles. Un aspecte curiós d'aquestes eines és que no només les utilitzen els professors sinó que molts alumnes les fan servir "en contra" dels seus professors per veure el grau d'originalitat dels treballs i apunts que aquests presenten. Molt just!


Algunes de les eines són:
  • Turnitin: recurs de pagament que ja fan servir algunes universitats
  • Compilatio: també de pagament. És un producte francès molt extès entre les escoles d'aquest país.
  • Copyscape: hi ha dues versions. Té productes gratuits però amb número màxim d'escanejos mensuals.
  • Antiplagio: és un programa del projecte Educared. És gratuit i fa 5 anys que funciona. S'ha de descarregar gratuitament des de la web del projecte Educared.

28.5.09

PDF Search Engine

En aquest blog també ens interessem per les TIC i la seva aplicació dins l'àmbit educatiu. I és per això que volem presentar-vos aquest recurs.

Moltes vegades busquem tutorials, manuals, llibres... sobre un tema determinat i el que necessitem és un pdf.



Amb aquest recurs, PDF Search Engine, podrem fer una cerca sobre materials exclusivament en aquest format. El cercador permet fer un visualització en format flash del recurs per poder veure si allò que necessitem per, posteriorment, iniciar la descàrrega. Entre moltes opcions, PDF Search Engine, permet la cerca de e-books.

26.5.09

Més... "Una ma de contes"



Llegeixo a la web de
Rosa Sensat que l'excel·lent sèrie d'animació "Una ma de contes" de la que ja em parlat fa temps (Una ma de contes) torna a emetre des de l'11 de maig.

En aquesta ocasió els temes que es tracten no són contes populars si no les obres d'art que hi ha exposades al MNAC que conformen un nou lot de 10 capítols.

Els nous capítols s'emeten cada dia a les 17.50 i els nous capítols els podrem veure fins el 5 de juny!
Si voleu veure autèntiques obres d'art en moviment... no us ho perdeu!!!!

P.D: També els podreu
veure des de la web de TV3.

24.5.09

Cuentan que cuentan...

El proper dimarts comencen les jornades Cuentan que cuentan dedicades al món de la LIJ Llatinoamericanes.

Amb un programa molt complet i un cartell molt interessant posen en marxa aquestes primeres jornades amb una gran varietat de temes i àmbits temàtics: il·lustració, publicació, animació a la lectura...

S'aprofita l'ocasió per informar que el centre de documentació de la Casa Amèrica està ampliant el seu fons i especialitzant-lo en LIJ. Una excel·lent notícia.

Consultar el programa


21.5.09

Exposició: Territoris fantàstics

Des del passat 7 de maig i fins el 13 de juny es pot visitar a l'Espai Betúlia (Badalona) l'exposició Territoris fantàstics.

En aquesta exposició es fa un recorregut per diverses obres clau de la LIJ a través d'elements claus d'aquestes. És fa especial èmfasi en les obres en les que es juga amb l'aparició de móns fantàstics als que s'accedeix a través d'un passadís secret.

El comissariat de l'exposició corre a càrrec de Pep Molist, garantia de qualitat!

14.5.09

Approbo

Avui ha estat notícia el descobriment de la pàgina web Approbo. Una aplicació que permet comparar arxius amb webs de la xarxa i veure quin percentatge de concordància existeix entre tots dos. D'aquesta manera es pot saber si l'arxiu ha estat copiat i en quin grau.



Una eina molt interessant!

12.5.09

Macmillan LIJ

L'altre dia vaig participar en unes jornades que organitzava l'editorial Macmillan, especialista en llibres de text d'anglès, per promocionar la seva nova línia de LIJ: Macmillan Literatura Infantil i Juvenil (tot i que ja fa 2 anys que funciona).

La primera impressió va ser força bona i el fons presentat, tot i que de moment, escàs és de qualitat (tant a nivell literari com "material").



Algunes col·leccions semblen interessants tant pels autors com pels il·lustradors
. Un exemple és la col·lecció de Rita escrita i il·lustrada per Mikel Valverde.



Però el que vull destacar d'aquestes jornades és la presentació de Montserrat Fonts, especialista en euritmia, i que ens va deixar a tots amb la boca oberta... més endavant us aniré parlant d'ella.

3.5.09

El navegante: publicacions 2.0

Des de la biblioteca de l'IES Santiago Apóstol d'Alemendralejo (Badajoz) editen una revista molt interessant.

Sota el títol de El Navegante podem accedir a una publicació que editen des de la biblioteca d'aquest institut i que ja va per la tercera edició.

El darrer número dedicat a la biblioteca 2.0 planteja tota una sèrie de qüestions i interrogants sobre com ha d'adaptar-se la biblioteca del centre a aquests canvis, si és que encara no ho ha fet.

El Navegante és una excel·lent mostra de com la biblioteca pot arribar al públic general, de mostrar-se com un ens actiu dins de la vida del centre i un exemple d'integració dins del currículum. D'altra banda, la interdisciplinarietat queda plasmada en aquest tipus de treball.