27.8.08

Filosfia simpsoniana

Fa uns dies vaig llegir un article al suplement d’estiu d’El País sobre filosofia. La meva sorpresa va ser descobrir que els pensadors no eren altres que Lisa, Marge, Bart i Homer (i no em refereixo al grec), ni més ni menys que la família Simpson.

El proper hivern es publicarà un llibre en el que es recullen i analitzen moltes de les cèlebres frases que capítol rere capítol apareixen a la divertida sèrie nord-americana que aquest any ha fet la majoria d’edat (18 temporades consecutives en antena).

És molt curiós l’anàlisi que se’n fa dels personatges així com de la seva personalitat i manera de ser, i el que en cara és més curiós és l’estreta relació que mantenen amb determinades tendències i pensaments filosòfics. Hi ha 20 filòsofs de diverses universitats dels EE.UU i Itàlia que fan assaigs sobre la coneguda família grogra!!!

Aquest nou llançament no és el primer en aquesta línia ja que han aparegut altres estudis similars igual que ha passat amb altres sèries nord-americanes de reconegut èxit internacional com ara Seinfield.

Una joia pels amants dels Simpson!

P.D. Una petita joia: “Normalmente no rezo, pero si estás ahí, por favor, sálvame Superman”





Font: Soler, Jordi. “Homer y la escuela de Springfield” dins El País. 16.08.2008, p.2