El canvi tecnològic afecta al món dels llibres de manera directa. Això no és cap novetat, el que encara no sabem amb certesa és de quina manera es produirà aquesta "revolució" i quins efectes tindrà.
Fa un parell d'anys es llençava al mercat la Espresso Book Machine, la màquina de fer llibres a demanda degut a la necessitat de tenir disponible un ampli catàleg d'obres al que les llibreries no poden fer front davant de la voràgine editorial i la falta de superfície útil dels seus locals. Avui es tracta aquest tema en l'article "Nostalgia de papel" de Bernar Freiría al El País.
Suposo que aquest canvi també afectarà a les biblioteques, sobretot a les biblioteques públiques, però no tinc gaire clar de quina manera. És cert que des de fa anys les biblioteques universitàries i especialitzades han anat digitalitzant els seus fons (un projecte molt conegut ha estat el de la Biblioteca de Catalunya) tot i que han mantingut el fons en paper i la convivència és total i s'han fet passes en aquest sentit però de quina manera es farà a la biblioteca pública? Com s'adaptarà aquest servei als usuaris de la biblioteca pública? S'està fent alguna cosa?
1 comentari:
LEKSAKER
Publica un comentari a l'entrada