Designing Web Navigation és una publicació digital molt interessant en la que es fa una completa anàlisi de tots aquells factors que incideixen en el procés de disseny d'una pàgina web.
Aspectes com l'arquitectura del site, la navegació, les objectius... s'estudien en profunditat. Una obra de referència!
Esteu cansats dels dissenys de presentació clàssics? Voleu ser originals? No us voleu complicar la vida amb programes complicats?
Una bona solució és fer servir Prezi. Es tracta d'una senzilla aplicació online que permet generar presentacions amb nous efectes i animacions que donen un toc diferent a les habituals presentacions.
Les presentacions es generen en diversos formats permetent enllaçar-les, fer embeds, compartir-les...
Avui publica El País dues interessants visions del que poden representar les TIC. D'una banda entrevisten a Alan Risbridger, director del diari The Guardian, un emprenedor i que veu les TIC com una oportunitat i una font d'innovació i progrés.
Podeu veure la seva entrevista i conèixer el seu punt de vista i manera d'entendre les TIC i tot el que pot aportar a la seva feina i dins del món de la comunicació.
Com pot ser? Com podem ser competitius si donem l'esquena a una realitat? Com es possible que les 35 principals empreses d'un país es girin i no aprofitin al màxim aquest recurs? No vol conèixer els seus clients, públic, audiència?
Increible, no? Empreses que fan inversions milionàries en investigació, en innovar... i que no es fixin en una eina que està canviant els comportaments, la manera de relacionar-se, de veure i entendre el món.
La FGSR té engegada des de fa un temps una iniciativa que pretén ser un laboratori de bones pràctiques relacionat amb la LIJ i les biblioteques, el Lectura Lab.
En aquest espai trobareu enllaços a materials i recursos generats per la pròpia Fundación i que són d'alta interès. Un recurs més!
Aprofitem també per recomanar-vos la secció de Recursos Digitales que ofereix la pròpia Fundación amb una extensa selecció de materials com ara bibliografies, estudis, directoris, anàlisis estadístiques... Una bona eina que cal tenir a ma!
Continuem amb les TIC i la nova manera d'entendre el món. En aquesta ocasió parlarem del connectivisme, una nova teoria sobre l'aprenentatge digital amb uns plantejaments que mostren a l'alumne com el centre del procés d'aprenentatge i al mestre, professor i/o formador com un guia que acompanya a l'alumne en aquest camí.
En aquest divertit vídeo es fa un explicació sistemàtica i senzilla del consisteix i de quina és la nova manera d'entendre els procesos d'aprenentatge.
Encetem un nou curs i, una vegada més i com ja és habitual en aquest blog, dirigim la nostra mirada cap a les TIC i la seva aplicació a l'escola. Aquest nou curs és especialment important ja que l'arribada dels PC a les aules suposarà un canvi substancial en la manera d'entendre l'escola. Deixarem l'escola del segle XX per endisar-nos de ple en l'escola 2.0.
La biblioteca, com a part important de l'escola, ha de ser un dels referents en aquest procés de canvi i adaptar la seva estructura a la realitat social que l'envolta. En aquest tema els bibliotecaris som uns experts, modèstia apart!
M'han fet arribar aquestra presentació del ministre de cultura, el Sr. Gabilondo, on exposa els motius o les raons que han d'impulsar aquest canvi. Un discurs molt interessant amb algunes reflexions interessants.