27.12.10
26.12.10
25.12.10
19.12.10
Il·lustració: Gusti
Un dels il·lustradors clàssics de la literatura infantil i juvenil és Gusti... i em sembla que no cal dir res més :-)
Una recomanació: visiteu la seva web!
12.12.10
Informe sobre ALFIN
En aquest tema, l'ALFIN (Alfabetització Informacional) les biblioteques escolars tenim molt a dir i més en aquests moments on l'aplicació de les TIC a les aules és una realitat.
Hi ha dos conceptes molt importants i que hem de tractar per separat: l'ús del maquinari i una altra el tractament de la informació.
Nosaltres, els bibliotecaris, som experts en la selecció, tractament i ús de la informació i ara és el moment de fer-nos veure (més encara!) i deixar clar que nosaltres som els especialistes.
Aquest informe sobre ALFIN és molt i molt interessant:
8.12.10
Sobre la Il·lustració
Un interessant article publicat a la revista Faristol sobre la seva situació actual.
6.12.10
No me molestes, mamá, estoy estudiando
Un interesant capítol més del programa Redes enfocat en la incidència que les TIC tenen en el procés d'aprenentatge.
4.12.10
Freewebclass: generador d'espai Moodle gratuïts
La principal novetat d'aquest espai és que, de moment, l'oferta publicitària és força discreta i està ubicada en un banner a la part superior de la pàgina que no "molesta" massa.
Freewebclass ens ofereix un espai d'1Gb, 200Mb de pujada, 35 usuaris, un subdomini gratuït i la possiblitat de fer les còpies de seguretat i restauració.
Freewebclass oferta altres modalitats, de pagament, que amplien les característiques de l'espai.
Un bona eina!!!
28.11.10
26.11.10
Dolents de conte... o no!
Un article molt interessant en el que trobem propostes sobre la necessitat o no de l'existència de dolents en els contes infantils... gaudiu-ne!
9.11.10
Col·lecció Enigmes: editorial Bambú
Fa uns dies vaig descobrir la col·lecció Enigmes de l'editorial Bambú. Una editorial que ja fa uns quants anys que funciona i que treu uns títols força interessants. Només cal recordar el gran Contes Verticals d'Alegria Julià.
En aquesta col·lecció les històries giren al voltant d'unes enigmes que els protagonistes de la història amb l'ajuda dels seus lectors hauran d'esbrinar per poder resoldre el misteri que es planteja.
Una lectura entretinguda i divertida!
En el seu vídeo de presentació del nou catàleg podreu intuir el tarannà de les seves publicacions.
En aquesta col·lecció les històries giren al voltant d'unes enigmes que els protagonistes de la història amb l'ajuda dels seus lectors hauran d'esbrinar per poder resoldre el misteri que es planteja.
Una lectura entretinguda i divertida!
En el seu vídeo de presentació del nou catàleg podreu intuir el tarannà de les seves publicacions.
5.11.10
Twitter i Negroponte
L'altre dia llegia un espectacular titular de Nicholas Negroponte: "Twitter me parece una moda pasajera".
No tinc gaire clar si s'equivoca Negroponte, si té raó, si Twitter despareixerà, es transformarà...
Un díficil pregunta amb múltiples respostes.
31.10.10
Tots els llibres mereixen la salvació?
Hi ha llibres que són eterns, immortals que passen de generació en generació però uns altres... no mereixen tant. A la web 233 libros es fa un rànquing d'aquells llibres que mereixen ésser salvats.
Són els propis lectors qui amb les seves valoracions faran que el llibre en qüestió vagi directe a la biblioteca o directe a l'infern... depèn de "nosaltres".
(Via Librosfera).
26.10.10
Fonts tipogràfiques escolars
Un nou (antic) món: les tipografies!!!
Existeixen una gran quantitat de webs que ofereixen col·leccions tipogràfiques gratuïtes amb una gran varietat d'estils i formes.
Una de les que tenen més demanada en l'àmbit educatiu són les fonts escolars: lletra lligada, amb pauta, per resseguir...
23.10.10
Escurçadors: un recurs molt útil
Suposo que tothom coneixeu aquest tipus de recurs, els escurçadors. Són webs que generen URLs breus que simplifiquen aquelles llargues tirallongues de lletres, números i signes permeten un accés ràpid i senzill.
Hi ha de totes manres i gustos, aquí us presento uns quants:
Ves: http://ves.cat/
Cort.as: http://cortas.elpais.com/
Google Shortener: http://goo.gl/
Información de servei! ;-)
15.10.10
Gliffy: diagrames on line i cooperatius
Gliffy és una eina que permet la creació de diagrames on line i de forma col·laborativa. Un bona manera de crear mapes mentals amb una bona quantitat de recursos i afegits que donaran un plus al format de presentació.
L'altre aspecte a destacar és la possibilitat de compartir aquest recurs i crear conjuntament amb altres persones aquests diagrames.
Més informació a:
12.10.10
10.10.10
La il·lustració i les TIC a Kosmopolis
Gran notícia!
El proper 23 d'octubre, en el marc del festival Kosmopolis, tindrà lloc una sessió Bookcamp al voltant de la il·lustració per a infants i joves i TIC.
Us recomano molt la lectura de la wiki de la sessió on hi ha reflexions i comentaris molt interessants així com una quantitat molt important d'enllaços i recursos molt interessants.
Cita obligatòria!!!!
Enhorabona per la feina Sfer.
5.10.10
Fil d'aram: una gran troballa!
Aquests dies he descobert gràcies a la Maria de la llibreria El Petit Príncep, l'editorial Fil d'Aram.
Un interessant projecte editorial amb poques publicacions (encara) d'una qualitat excel·lent. Amb noms importants com la Teresa Duran i la Lola Casas han generat dos títols deliciosos amb textos que inviten a la reflexió i amb un format original i trencador.
No els perdeu de vista!
3.10.10
Teresa Duran: el plaer de llegir!
No us descobriré cap novetat, constataré un fet: l'excels treball de la Teresa Duran.
Com que no us puc afegir res de nou, simplement us deixo l'enllaç a un dels seus grans articles:
I a una entrevista que li fan a Think 1 respecte a la importància de la família en l'adquisició de l'hàbit lector.
Ara... a gaudir!
1.10.10
Vols ser creatiu?
Us presento un manual que us dóna tota una sèrie de pistes per millorar la vostra capacitat de sorpresa, d'originalitat i de creativitat.
En el manual How to be creative en 22 punts a mode de consells que ens guiaran en aquesta difícil fita.
29.9.10
Designing Web Navigation
Designing Web Navigation és una publicació digital molt interessant en la que es fa una completa anàlisi de tots aquells factors que incideixen en el procés de disseny d'una pàgina web.
Aspectes com l'arquitectura del site, la navegació, les objectius... s'estudien en profunditat. Una obra de referència!
26.9.10
Noves maneres de presentar
Esteu cansats dels dissenys de presentació clàssics? Voleu ser originals? No us voleu complicar la vida amb programes complicats?
Una bona solució és fer servir Prezi. Es tracta d'una senzilla aplicació online que permet generar presentacions amb nous efectes i animacions que donen un toc diferent a les habituals presentacions.
Les presentacions es generen en diversos formats permetent enllaçar-les, fer embeds, compartir-les...
16.9.10
14.9.10
Maneres diferents d'entendre les TIC
Avui publica El País dues interessants visions del que poden representar les TIC. D'una banda entrevisten a Alan Risbridger, director del diari The Guardian, un emprenedor i que veu les TIC com una oportunitat i una font d'innovació i progrés.
Podeu veure la seva entrevista i conèixer el seu punt de vista i manera d'entendre les TIC i tot el que pot aportar a la seva feina i dins del món de la comunicació.
En el mateix diari apareixia un atra notícia destacada. Una manera completament oposada d'entendre, o no, les TIC. El titular és impactant: "Ajenas a las redes sociales: Las empresas españolas desaprovechan las oportunidades que ofrecen las nuevas plataformas".
Com pot ser? Com podem ser competitius si donem l'esquena a una realitat? Com es possible que les 35 principals empreses d'un país es girin i no aprofitin al màxim aquest recurs? No vol conèixer els seus clients, públic, audiència?
Però això no s'acaba aquí. Continua amb un altre article amb un títol encara més... esgarrifós: "Los directivos españole "alérgicos" a las nuevas tecnologias".
Increible, no? Empreses que fan inversions milionàries en investigació, en innovar... i que no es fixin en una eina que està canviant els comportaments, la manera de relacionar-se, de veure i entendre el món.
Surrealisme pur i dur.
12.9.10
Lectura Lab
La FGSR té engegada des de fa un temps una iniciativa que pretén ser un laboratori de bones pràctiques relacionat amb la LIJ i les biblioteques, el Lectura Lab.
En aquest espai trobareu enllaços a materials i recursos generats per la pròpia Fundación i que són d'alta interès. Un recurs més!
Aprofitem també per recomanar-vos la secció de Recursos Digitales que ofereix la pròpia Fundación amb una extensa selecció de materials com ara bibliografies, estudis, directoris, anàlisis estadístiques... Una bona eina que cal tenir a ma!
5.9.10
3.9.10
No estem sols
Continuem amb les TIC i la nova manera d'entendre el món. En aquesta ocasió parlarem del connectivisme, una nova teoria sobre l'aprenentatge digital amb uns plantejaments que mostren a l'alumne com el centre del procés d'aprenentatge i al mestre, professor i/o formador com un guia que acompanya a l'alumne en aquest camí.
En aquest divertit vídeo es fa un explicació sistemàtica i senzilla del consisteix i de quina és la nova manera d'entendre els procesos d'aprenentatge.
En aquest divertit vídeo es fa un explicació sistemàtica i senzilla del consisteix i de quina és la nova manera d'entendre els procesos d'aprenentatge.
1.9.10
Educació i TIC
Encetem un nou curs i, una vegada més i com ja és habitual en aquest blog, dirigim la nostra mirada cap a les TIC i la seva aplicació a l'escola. Aquest nou curs és especialment important ja que l'arribada dels PC a les aules suposarà un canvi substancial en la manera d'entendre l'escola. Deixarem l'escola del segle XX per endisar-nos de ple en l'escola 2.0.
La biblioteca, com a part important de l'escola, ha de ser un dels referents en aquest procés de canvi i adaptar la seva estructura a la realitat social que l'envolta. En aquest tema els bibliotecaris som uns experts, modèstia apart!
M'han fet arribar aquestra presentació del ministre de cultura, el Sr. Gabilondo, on exposa els motius o les raons que han d'impulsar aquest canvi. Un discurs molt interessant amb algunes reflexions interessants.
30.8.10
La LIJ al Kosmopolis
M'ah nfet arribar una interessantíssima proposta per a la propera fira Kosmopolis que tindrà lloc a Barcelona el proper 23 d'octubre.
Tots aquells que d'una manera o una altra estem vinculats a la LIJ, les TIC i l'educació tindríem un punt de trobada excepcional per discutir d'aquests temes estratement lligats en un moment clau.
Aquesta és la proposta:
I EL LLIBRE IL·LUSTRAT... QUÈ?
REFLEXIONS ENTORN ELS LLIBRES IL·LUSTRATS PER INFANTS I LES NOVES TECNOLOGIES.
FELICITATS PER LA PROPOSTA SFER!
28.8.10
Que n'aprenguin!
A Madrid regalen l'accés wifi al carrer!!!! A veure si altres prenen notes i enlloc de muntar locals per fer votacions deixen que cadascú voti des d'on vulgui.
Teniu més informació a l'article de El País: "Madrid obtiene permiso para regalar conexión wifi en la calle".
Com diu aquell... que n'aprenguin!
25.8.10
Animalarium
Gràcies a la serendipia habitual que suposa la navegació per la xarxa he descobert el blog Animalarium.
Un blog especialitat en il·lustracions d'animals com podreu haver endevinat pel seu títol. Una mostra variada i poc convencional de la il·lustració amb una mostra àmplia i variada de diferents estils i tendències.
I com diuen aquells: para muestra un botón:
I com diuen aquells: para muestra un botón:
Un gran espai!
17.8.10
Jornades TIC a Cosmocaixa
Per a tots aquells que d'una manera o una altra estem vinculats amb el món de les TIC i l'educació el proper novembre tenim una cita a Cosmocaixa.
Sota el títol: Les TIC i el canvi educatiu es presenten unes jornades en les que participaran algunes de les personalitats més importants d'aquest sector. Personatges com Genís Roca o Pere Marquès són alguns dels noms que podrem escoltar el 12 i 13 de novembre.
3.8.10
Web 2.0 i Genís Roca
Fa uns dies vaig tenir l'oportunitat d'assistir a una conferència adreçada a professors i mestres de Genís Roca, especialista i assessor en TIC i la seva aplicació a diferents realitats.
En una presentació sensacional ens va deixar molt clar quin és i serà el paper de les TIC en el nostre món i sobretot quina hauria de ser la nostra actitud envers aquest canvi.
D'entre moltes frases genials que va dir vull destacar-ne una: "El professorat sou com els Pokemon o evolucioneu o desapareixeu".
Genís Roca és l'autor del llibre Web 2.0 que edita la Fundació Orange i que és de lectura obligatòria.
També el podeu veure en acció en aquesta conferència on explica què és la Web 2.0:
Genís Roca from sheleader on Vimeo.
Genís Roca from sheleader on Vimeo.
31.7.10
Dautremer a Valladolid
Si encara no heu fet vacances i no sabeu on anar us faig una proposta:
Visitar l'exposició de Rebecca Dautremer al Museo Patio Herreriano a Valladolid. Sota el títol Mes Petits Papiers l'artista convida a un viatge pel món de la literatura infantil amb el seu personal i genial punt de vista.
Es tracta d'una selecció d'il·lustracions originals de la il·lustradora on es fa una repassada de la seva trajectòria.
Cita obligada!
30.7.10
Descans!
Després d'un llarg i merescut tornem a ser aquí!
Sento no haver dit res abans de marxar però... necessitava un descans!
Fins al setembre el blog anirà a mig gas... deixaré algunes notícies però no estarà operatiu al 100% fins al setembre!
23.6.10
Receptari per a biblioteques escolars
Des de la Fundación Germán Sánchez Ruiperez conjuntament amb el Ministerio de Educación han publicat un interessant llibre amb "receptes" d'estratègies d'actuació i activitats per a la biblioteca escolar.
Es tracta d'un conjunt d'experiències de diferents àmbits que, a mode de recepta, es poden aplicar en una biblioteca escolar per a la millora del seu funcionament, dinamització o gestió del centre.
Una publicació interessant en la que es troben a faltar citacions de centres concrets, amb nom i cognoms, d'on s'han dut a terme totes aquestes experiències ja que no totes les activitats són aplicables a tots els lloc.
22.6.10
Jimmy Lao premi Llibreter 2010
Avui s'han fet entrega dels premis Llibreter 2010 i un dels guardonats ha estat en Jimmy Liao per la seva obra La noche estrellada (Barbara Fiore Editora).
No és un premi que sorprengui però sí que ens agrada, a tots els fans d'en Lao, que la seva obra sigui reconeguda!
Una obra mestra més, sense comentaris!
21.6.10
Juguem una estona!
Ara que s'apropen les vacances us faig una proposta divertida: convertiu-vos en membres de la família Simpson!
Des de la web Simpsonizeme us podreu veure transformats en un simpson. Una manera divertida de canviar de personalitat.
El problema d'aquesta web és que sovint està saturada i és difícil accedir-hi: paciència. Les coses bones es fan esperar.
Una altra proposta: si sou fans i voleu repassar alguns capítols cèlebres podeu fer-ho des de la web Simpsonizados.
Us deixo una perla:
18.6.10
Pels amants del còmic
Si sou amants del món del còmic segurament coneixeu aquesta eina: ToonDoo.
Una eina web 2.0 que permet fàcilment la creació d'un còmic generant personatges a partir d'una plantilla. Un recurs fàcil i amb uns resultats bastant bons.
6.6.10
Steve Jobs: t'has passat!
L'altre dia publicava El País unes declaracions d'Steve Jobs, el gurú d'Apple, en les que comentava que hi ha un risc elevat de que la xarxa esdevingui una nació de bloggers: "No quiero ver cómo descendemos a una nación de blogueros. Necesitamos el criterio editorial más que nunca", afirmó. "Estaré a favor de todo lo que podamos hacer para ayudar a los periódicos a encontrar nuevas formas de expresión"
Què volia dir amb això? És un menyspreu cap als bloggers? Els bloggers no tenim criteri? No hi ha blogs que són fonts d'informació i referència en molts àmbits? Siguem seriosos, si us plau.
Crec que aquestes declaracions són simplement una estratègia comercial per agradar als editors dels grans diaris nord-americans i poder vendre el seu iPad com a instrument de lectura i comercialització de la premsa.
No em semblen lògiques les argumentacions en relació als criteris. Només cal fullejar la premsa del dia per veure que criteri editorial hi ha ven poc i que les idees polítiques, comercials i el favoritisme cap a diversos colors polítics són més que evidents.
Quina llàstima!
3.6.10
Box: emmagatzematge on line
Una eina on line que ens permet emmagatzemar i compartir documents. Funciona com una carpeta dels "Mis Documentos" on podem afegir diferents tipus d'arxius i ordenar-los a través de carpetes.
Una eina que es pot inserir en d'altres i que ens permet emmagatzemar i tenir permanentment disponibles els nostres documents.
31.5.10
DSpeech: conversor de text a audio
27.5.10
Roberto Innocenti en acció!
Un dels grans noms de la il·lustració és Roberto Innocenti. El gran geni italià demostra en un genial vídeo la seva particular manera de fer i entendre la il·lustració.
25.5.10
Il·lustradors: Ana Juan
"Serendipejant" he arribat al web de la il·lustradora Ana Juan. Un espai espectacular on gaudir de la seva obra i altres treballs excel·lents.
D'entre la seva obra voldria destacar l'obra Circus... sobren les paraules!
D'entre la seva obra voldria destacar l'obra Circus... sobren les paraules!
23.5.10
Illustrati: revista d'il·lustració
A través de Pinzellades de Llibres descobrim la revista Illustrati. Un gran i novedosa revista que repassa els treballs de diferents il·lustradors i editorials.
Una bona eina per conèixer el panorama internacional de la il·ustració.
Una bona eina per conèixer el panorama internacional de la il·ustració.
22.5.10
Fart dels virus de l'USB?
Una solució als molestos virus (poc perillosos en general) però que ens fan patir i deixen rastre de la seva presència per totes les màquines per on passem.
Una solució per evitar aquest problema és la vacuna (no la de la grip A :-P ) sinó la de Panda USB Vaccine.
Amb aquest antivirus podem vacunar tots aquells pen drive que entrin a la nostra màquina i evitarem la propagació de malware pel propi PC i evitarem que el mateix llapis continui amb la transmissió.
Font: tecnotic.com
Una solució per evitar aquest problema és la vacuna (no la de la grip A :-P ) sinó la de Panda USB Vaccine.
Amb aquest antivirus podem vacunar tots aquells pen drive que entrin a la nostra màquina i evitarem la propagació de malware pel propi PC i evitarem que el mateix llapis continui amb la transmissió.
Font: tecnotic.com
18.5.10
Creació de codis QR
Tornem amb els codis QR!
Aquesta senzilla aplicació de QReate and Track permet obtenir de manera fàcil i gratuïta un codi QR. Té plantilles per a la creació de codis de pàgines web, targetes de presentació, invitacions a reunions...
Aquesta senzilla aplicació de QReate and Track permet obtenir de manera fàcil i gratuïta un codi QR. Té plantilles per a la creació de codis de pàgines web, targetes de presentació, invitacions a reunions...
13.5.10
Nomeí Villamuza
No es descobreixo a ningú si us parlo de Noemí Villamuza. Una gran il·lustradora, amb una important trajectòria dins del món de la LIJ i la il·lustració d'àlbum infantil.
El passat dissabte, en el marc de les II Jornades de LIJ organitzades per l'editorial MacMillan, vaig tenir l'oportunitat d'escoltar la seva conferència on es comentava la importància de "llegir" les il·lustracions i no només el text. Comentava que un llibre és bo si hi ha un esquelet, una estructura ferma. Per bona que sigui la il·lustració, si no hi ha un argument que aguanti aquesta història el llibre no serà complet.
Al marge d'altres aportacions molt interessant, voldria destacar-ne una frase:
"Un bon il·lustrador ha de ser un àvid lector"
I aquesta frase també es podria aplicar a altres col·lectius íntimament lligats al món de llibre (bibliotecaris, llibreters, mestres...). Pe transmetre la passió per la lectura i la literatura l'hem de viure personalment.
Una conferència molt interessant.
10.5.10
4.5.10
Dropbox: documents on vulguis
Un nou recurs TIC per a la gestió de documents.
Dropbox és un recurs que funciona com una carpeta virtual en la que podem tenir disponibles, a nivell local en la nostra màquina, o bé disponibles a la xarxa, tots aquells documents que siguin d'interès per a nosaltres.
La possiblitat de "penjar" aquells documents que tenim guardats i poder-los obrir des de qualsevol màquina i editar-los i modificar-los facilita molt la feina i ens evita dependre de USB i altres màquines d'emmagatzematge. A més totes aquestes modificacions les podem recuperar en la carpeta local sense cap problema.
Així podem tenir part (o tot si volem) del nostre escriptori a la web.
Una bona solució
Dropbox és un recurs que funciona com una carpeta virtual en la que podem tenir disponibles, a nivell local en la nostra màquina, o bé disponibles a la xarxa, tots aquells documents que siguin d'interès per a nosaltres.
La possiblitat de "penjar" aquells documents que tenim guardats i poder-los obrir des de qualsevol màquina i editar-los i modificar-los facilita molt la feina i ens evita dependre de USB i altres màquines d'emmagatzematge. A més totes aquestes modificacions les podem recuperar en la carpeta local sense cap problema.
Així podem tenir part (o tot si volem) del nostre escriptori a la web.
Una bona solució
28.4.10
Gestió de grups de treball amb Flowdoc
Sabeu que en aquest aquest blog ens agrada variar de temes, i un dels grans interessos són tant les TIC com les TAC.
En aquesta ocasió les grans protagonistes són les TIC i la seva aplicació en la gestió d'equips de treball.
Moltes vegades és molt difícil coincidir per fer reunions o fer el seguiment d'un grup o equip de treball. Aquí trobem flowdoc, una eina on line que permet un fàcil seguiment i una comunicació directa i fluïda entre els membres dels diferents grups.
Seria una combinació de Google Wave i Ning (que en breu deixarà de ser gratuït).
Una opció més.
25.4.10
Il·lustradors: Judit Frigola
Faig un petit flaixback i torno al cap de setmana pre- Sant Jordi, concretament a la fira Món Llibre.
Després d'un primer contacte amb totes les activitats vaig poder visitar l'exposició l´Espai dels Joves Il.lustradors de la Llotja i conèixer l'obra de Judit Frigola.
Una obra fresca, divertida, sorprenent, amb gran varietat de registres... un gran descobriment!!!!
Després d'un primer contacte amb totes les activitats vaig poder visitar l'exposició l´Espai dels Joves Il.lustradors de la Llotja i conèixer l'obra de Judit Frigola.
Una obra fresca, divertida, sorprenent, amb gran varietat de registres... un gran descobriment!!!!
23.4.10
17.4.10
Nascuts per llegir: la importància de la lectura entre els més petits
Ens informen a través del Butlletí del Nascuts per Llegir de l'entrevista que se li va fer a la metgessa Eulàlia Torres de Beà en el programa Singulars de TV3 en el que es fa esment de la importància de la conciliació laboral i familiar.
Una entrevista molt interessant i en el que es pot veure una de les activitats que es realitzen en el programa Nascuts per llegir.
Una entrevista molt interessant i en el que es pot veure una de les activitats que es realitzen en el programa Nascuts per llegir.
15.4.10
"Una biblioteca per a cada escola" - NOU MANIFEST
S'anuncia des de l'IFLA i IASL la publicació d'un manifest en favor de les biblioteques escolars i la seva incorporació a les diferents escoles. Aquesta és una "traducció" d'aquest manifest en el que s'exposen idees molt interessants.
UNA BIBLIOTECA PER A CADA ESCOLA!
Una proclamació
Una proclamació
"Atès que la informació de visió estratègica com un recurs nacional, d'organització i personal per al segle 21 pot considerar-se com anàloga a considerar el descobriment de la vasta i valuosa embassaments del Mar del Nord com l'estratègica dels recursos nacionals, d'organització i personal del segle 20 i,
Atès que la lectura, l'escriptura, la comunicació i la comprensió de la informació, en tots els seus àudio i formes de vídeo - - textos, imatges, fotografies, veus, música i altres mitjans - - pot tenir, i són cada vegada més tenir enormes impactes econòmics i socials beneficiosos, sinó assegurar que hi ha una biblioteca a cada escola no és una prioritat en l'agenda política dels països, i
Atès que tant els polítics electes a nivell nacional i va nomenar als responsables polítics del govern, així com funcionaris de cada escola, es troben sota l'errònia suposició que s'estableixin i facin funcionar un biblioteca a cada escola ha de ser enterament sota l'autoritat i responsabilitat dels governs locals i funcionaris escolars locals en lloc de ser considerada una qüestió de política nacional.
Per tant, aquesta proclamació ha estat preparat per dos experts internacionals i regionals importants les societats de professionals interessades en el paper de les biblioteques en la societat, i conté un conjunt de claus resultats de la investigació, els principis que practica la professió bibliotecària, i útil directrius de política, que els signants insten els governs, el sector educatiu, els mitjans de comunicació, i altres elements d'una societat, per promoure, aprovar i aplicar de forma adequada en el context dels seus polítiques, programes, projectes i actes públics, com ara conferències i declaracions als mitjans de comunicació. * * * 1. Biblioteques Escolars augmenta els èxits estudiantils. Això no és només un segment de so. Hi ha proves irrefutables per donar suport a la afirmació. Una biblioteca segle 21 l'escola és alguna cosa més que una habitació plena de llibres. Un estat de la biblioteca de l'escola d'art-té una funció crítica en tots els l'escola - - a donar suport, participar i estimular l'aprenentatge i el desenvolupament en aquesta Segona Mil lenni era digital en què vivim, aprendre i treballar, i que molts anomenen el Mundial Societat de la Informació. 2. Beneficis i valors de les biblioteques escolars són universals. Molts estudis s'han realitzat per diverses institucions i organitzacions en totes les regions geogràfiques del món, però l'ús de és cert que amb diferents paraules, diferents punts d'èmfasi i les investigacions realitzades en una mica diferents contextos, però tots ells tenen, en conjunt, va subratllar la universalitat i homogeneïtat dels resultats, conclusions i recomanacions contingudes en el mateix.
3. Desafiaments de l'Era de la Informació. El segle 21 es caracteritza sovint pels experts i respectats pensadors independents advocant per les eficàcies de l'educació permanent, la distància l'educació, i la increïble proliferació de mitjans digitals mòbils i portàtils. Però en el mateix temps, aquests experts i els observadors informats cridar l'atenció sobre el desafiament de fer front amb un tsunami d'informació a Internet que a poc a poc, però inexorablement, ofegant fins i tot el millors esforços dels motors de cerca de Google, i posant l'accent en la necessitat de biblioteques professionals i especialistes de la informació (bibliotecaris) a les escoles per fer front a aquests desafiaments.
1. Com Biblioteques Escolars ajuda per aprendre. Hi ha una relació interdependent entre informació i les comunicacions alfabetització, d'una banda (la forma d'articular la informació necessitats, cerca d'ella i recuperar de manera eficient, entendre i avaluar la seva autenticitat i fiabilitat, es comuniquen, i després el fan servir per prendre decisions i resoldre problemes) i l'escola biblioteques a l'altra mà. Ells estan íntimament relacionats, i els bibliotecaris escolars de tot el món juguen un paper clau de col.laboració amb els professors i pedagogs que permeti al integració de la informació i l'alfabetització de la comunicació en el currículum escolar. 4. La bretxa digital i que tenen recursos i que no tenen. L'anomenada "bretxa digital", i "el la divisió de les societats i classes socials en els rics i els pobres ", els quals són per ara clixés, estan directament vinculats i arrelats en el fracàs dels governs per prescriure legalment la necessitat d'una biblioteca a cada escola. 5. Associacions i aliances. La informació s'està convertint en el recurs estratègic de la Era de la Informació, i recursos d'informació - - la seva col lecció, la seva organització, la seva catalogació, la indexació, la seva difusió, la seva comunicació, i el més important el seu ús - - des de fa molt temps s'ha considerat que estar en el domini especialitzat dels bibliotecaris, biblioteques bibliotecaris i la biblioteconomia, però per si sola no pot fer la feina. Tampoc els professors l'únic que pot fer la feina. Tampoc pot la pedagogia especialistes només fer la feina. Tots ells tres ha associar-se i formar un "Aliança d'aprenentatge triumvirat" en el context de saber com utilitzar les biblioteques i recursos d'informació com a part integrant del procés d'aprenentatge, inclòs l'ús de socials els mitjans de comunicació en xarxa enfocaments i eines. 6. Opcions de Pressupost és una política antiquada i mal orientat. No és suficient per permetre simplement governs nacionals i locals, directors d'escola i juntes escolars, en nom de la "Flexibilitat pressupostària", per establir les biblioteques escolars "al vostre gust." Aquesta estratègia i que la política, que podria dir que han estat eficaces i adequades donada la situació política, circumstàncies econòmiques i socials del segle 20 i abans, no és més que grollerament insuficients i en la vista dels signants, és una estratègia molt perillosa i la política de els països a seguir ara. En conclusió, el paper d'una bibliotecària de l'escola, que opera a una moderna biblioteca de recursos multimèdia centre, i equipat amb les competències tècniques i professionals adquirides en un bibliotecari acreditat programa d'educació, és absolutament crucial per al progrés econòmic i social de cada país.
La necessitat d'una biblioteca, que comptarà amb una jornada completa, formació professional, especialista en informàtica educativa (Bibliotecari), en cada escola primària i secundària (no només en el nivell universitari) és una absoluta "Ha" si els països han de sobreviure, prosperar i competir amb èxit en el segle 21, al context de la societat global de la Informació."
Subscriure's a:
Missatges (Atom)